BROŠ NA GUZI

Premijerka nam je opet u elementu! Nakon što je Obamu prestravila veličinom crvene torbetine koju je, valjda izravno s tržnice Dolac, dovukla u Prag, posvetila se režiranju spotova za nadolazeću turističku sezonu. Jadranka se, u maniri šefice neke stroge ćudoredne komisije, osvrnula na uradak Hrvatske turističke zajednice kojim se svijetu prezentira ljetna ponuda „tako lijepe, a tako naše“, što god to značilo. Na stranu što su spotovi koji promoviraju hrvatske turističke vrijednosti u većini slučajeva stupidni i dosadni, ali sada smo po prvi puta saznali i da su seksistički, jer prikazuju određeni dio ženskog tijela prekriven šarenim bikinijem i fino osunčan s porukom: „Ne prži predugo!“ Premijerki je silno zasmetao taj kadar pa je promptno reagirala zahtijevajući da se dotična stražnjica izbaci iz spota uz obrazloženje kako zbog guze nećemo povećati turistički budžet niti privući više gostiju u našu malu zemlju s velikim problemima. Naravno da su Niko Bulić i ministar Damir Bajs, kao pravi uslužni podanici, prihvatili Jadrankin prijedlog, pa će cura koja se sunča ubrzo zajedno sa svojom stražnjicom odletjeti u povijesna bespuća. Percepcija kako Hrvatska, osim mora i sunca, potencijalnim posjetiteljima koji gledaju CNN, BBC i Eurosport može ponuditi samo još guzicu svakako nije spektakularna, ali je na tragu aktualne politike koja se, zbog recimo ulaska u Europsku uniju guzila svakom, pa i najnižem činovniku stacioniranom u Bruxellesu.

BROŠ NA GUZI
Što će u spot umjesto sporne stražnjice umetnuti turistički djelatnici vidjet će se uskoro, ali ukoliko žele sakriti seksistički dio mogli bi upotrijebiti broš sa, na primjer cifrom hrvatskog duga, koji ne samo da bi prekrio spornu guzu nego i cijelu osunčanu žensku.
Inače, premijerka je ispravno zaključila da je zaista grozno prikazivati određeni dio ženskog tijela u bikiniju kao poziv na ljetovanje, te bi bilo puno manje seksistički prikazati neku staru babu kako ogrnuta u kožuh od ovčje vune tjera stado po Velebitu i dedu u debelim ličkim čarapama sa guslama posred Dalmatine, Kalmetine ili kako se već ta autocesta zove… Tu bi se Zakon o ravnopravnosti spolova, koji je i Jadranka pisala, pokazao u svoj svojoj veličini, a turisti bi nakon odgledanog spota pohrlili u Hrvatsku naoružani klizaljkama, pomislivši da se Jadransko more usred ljeta smrzava.
Mora se imati na umu i to da je naša novopečena režiserka turističkih spotova nakon onog smušenog nastupa u igrokazu pod radnim naslovom „Barack, gdje da stavim ovaj crveni torbak veličine Hrvatske koji vučem za sobom?“, američkog predsjednika pozvala na „najljepše more“, pa bi bila katastrofa da Obama – želeći se preko CNN-a informirati kamo zapravo dolazi – ugleda kadar sa stražnjicom u krupnom planu i odluči kako nema šanse otići u zemlju gdje se ljeti ženske skidaju u bikinije. Nadajmo se samo da Barack neće pratiti CNN prije nego što naši turistički poslušnici izbace stražnjicu iz spota pa umjesto seksističke slike napišu: „Sve smo prodali, za ponuditi Vam više nemamo ništa, pa čak ni guzicu!“

 

(1189)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara