SVINJSKA GRIPA U ZRAKOMLATU

Poznajem jednu Maju, ženu koja se već godinama bavi istraživanjem novih lijekova za razne, pa i najteže bolesti. Ali, što je Maja prema Darku! Naš ministar Milinović je samo u nekoliko sekundi otkrio kako prevenirati pa i izliječiti tzv. svinjsku gripu, bolest od koje je umrlo više od stotinu ljudi diljem svijeta. Lijek još nema službeno ime, sugeriram Darkomicin, a jedini su mu sastojci čaj i limun! Nije precizirano da li se radi o kamilici, menti ili nekoj trećoj ljekovitoj biljci, pa oboljeli od A/H1N1 mogu koristiti bilo što na čemu piše ČAJ i nakon, pretpostavljam, samo nekoliko tretmana svi kontaminirani spomenutim virusom moći će se bez problema pojaviti na nekom od poznatih svjetskih maratona.
Farmaceut Milinović sa svojim čudotvornim lijekom nije jedini koji se proslavio ovih dana. Gospodin Mesić, trenutno zaposlen na radnom mjestu predsjednika RH, odlučio je ni manje ni više nego odletjeti! Naravno, ne s funkcije nego helikopterom od Zagreba do Ivanca, mjesta u blizini Varaždina. Taj put, dug oko osamdeset kilometara, šef države odlučio je doživjeti iz ptičje perspektive, iako bi bilo bolje da je išao cestom i usput gledao zagorske seljake oduševljene stanjem u hrvatskoj poljoprivredi. Navodno je let Zagreb – Ivanec koštao nešto manje od dvije tisuće kunića, što je više od avionske karte Zagreb – Rim!

SVINJSKA GRIPA U ZRAKOMLATU
Za razliku od predsjednika države, glavni u Hrvatskoj seljačkoj stranci Josip Friščić, neće putovati zrakom. On je, naime, najavio da će za idući seljački prosvjed prvi skočiti na traktor i zaputiti se prema Zagrebu. Već zamišljam dotičnog gospodina Jožu kako na čelu kolone nezadovoljnih seljaka mahnito juri traktorom prema glavnom gradu bezuvjetno tražeći ostavku ministra poljoprivrede Pankretića, inače člana njegove stranke.
Izgleda da neće samo Pankretić napustiti Vladu RH. Još jedan izgledni kandidat je i ministar znanosti Primorac, kojemu to nije prva najava ostavke. Razlog je navodno osobne prirode, ali stoji činjenica da ministrov nadobudni projekt o Hrvatskoj kao zemlji znanja nikako ne može položiti ni malu maturu. Naime, besplatni udžbenici podijeljeni prošle godine vrijedni milijune kuna poreznih obveznika koji su trebali educirati nekoliko generacija, na kraju su balade plesali samo jedno ljeto i imali uporabni rok trajanja malo duži od jogurta i salame podriguše iz obližnjeg dućana, koji hvala konzumerističkom Bogu, ponovno radi nedjeljom te će se za iduću školsku godinu štampati novi, opet milijunski vrijedni zapisi iz matematike, fizike, povijesti…
Apsurdnih primjera za spomenuti ovaj tjedan ima još, ali i ovi su dovoljno ilustrativni i zanimljivi, a po njima bi se mogla snimiti i izvrsna akcijska scena za film baziran na puno napete jurnjave. Akcija počinje kada Frščić skoči na traktor i naglo stisne gas te pojuri put metropole brzinom svjetlosti. Sve to u zrakomlatu prati Mesić i daje Joži instrukcije iz zraka, dok u pozadini kadra odjednom izranja Milinović, trčeći sa punim vrećicama uvoznog limuna i domaće kamilice, kako bi preventivno djelovao u slučaju da svinjska gripa prijeđe granice Hrvatske bilo zemljom bilo zrakom i zarazi dva predsjednika i glavna glumca u ovom članku. Primorca u ovoj sceni nema, on je naprosto sporedan, kako u sceni tako i u mnogočemu drugom.

 

(976)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara