NE ZNA SE

Vlada nije kriva za krizu!“ Tu smo antologijsku rečenicu nedavno, u jeku traktorske revolucije, čuli od premijerke koja će sada tim istim revolucionarima zaračunati štetu koju su počinili blokiranjem prometnica. Naravno da gospođa nije navela tko je kriv za ovakvo stanje, ali ona i njezini ministri nisu, pa odgovornog krivca treba pronaći negdje drugdje, a ne u Banskim dvorima.
Bilo bi interesantno izračunati štetu što je Hrvatskoj učinjena potpuno promašenom gospodarskom i financijskom politikom vladajuće stranke, koja ZNA SE, nema blage veze kako državu spasiti od neminovnog bankrota i potpunog kolapsa. Jedino što premijerki i njenoj ministarskoj bulumenti pada na pamet je povećanje ionako već rekordnog PDV-a i nova zaduživanja, pa shodno tome citiram još jedan biser izrečen ovih dana: „Posudit ćemo šest milijardi, ali se Hrvatska ne zadužuje za šest milijardi.”

NE ZNA SE

Rekao je to glavni blagajnik i šef financija Šuker, kojemu je u samo prva tri mjeseca ove godine na računu nastao minus od tri i pol milijarde, ipak na svu sreću, ne eura nego kuna. Kao svoj najveći uspjeh naveo je da „u prva dva mjeseca nije kasnila niti jedna isplata koja ide iz proračuna“, kao da taj proračun puni on osobno, a ne ono malo ljudi koji još rade i nešto uspijevaju zaraditi.
Grčkoj je predloženo da proda Akropolu, pa bi i našoj Vladi trebalo sugerirati nešto slično… Neka, recimo u nekom oglasniku, objavi: „Prodajemo Banske dvore skupa s onima u njima. Šifra: Broš
S druge strane, sve one koji kritiziraju ovakvu situaciju premijerka poziva da daju svoje ideje za izlazak iz krize, a kada prozvani to učine, onda se ti prijedlozi redom i s gnušanjem odbijaju. Neki su Šukeru zamjerili grohotan smijeh dok država tone sve dublje, a nezaposlenost raste brzinom svjetlosti. Možda se on uopće nije smijao tome nego izjavi svoje šefice s početka ove priče kako Vlada nema apsolutno ništa sa svime ovime što nam se sada događa.
I dok političari padaju u nesvijest od smijeha i kite se svaki dan novim svjetlucavim modnim detaljima, građani Hrvatske razmišljaju kako preživjeti iz dana u dan. Uostalom, ako nemaju kruha, neka jedu krumpir salatu!

 

(1177)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara