VIVA LAS VEGAS

Hrvatski veleposlanik pri UN-u sa dva imena, Neven Jurica, više je vremena provodio po kockarnicama Las Vegasa, nego na radnom mjestu gdje je, koje li strahote, trebao predstavljati Hrvatsku. Nije ni čudo da se država percipira kao rastrošna i podmitljiva korupcionaška oaza kad nas definiraju ovakvi mutni tipovi.

U medijima se sada javljaju ljudi koji Juricu poznaju duže vremena i konstatiraju kako njegova kockarska ovisnost datira još iz studentskih dana, pa možemo samo pretpostaviti što je taj sredovječni žetonaš već zakockao. Uz to i jedan dužnosnik vladajuće stranke, koja je rastrošno raspoloženog veleposlanika i uputila u obećanu zemlju Ameriku, sada izjavljuje da su svi znali kako hrvatski Blackjack više vrti rulet po Las Vegasu nego što radi svoj posao. Nije jasno zašto se tolerirala ova nebulozna krađa državnih novaca iz ionako nepodnošljivo nategnutog proračuna i što se čekalo sa lansiranjem veleposlanika-kockara u neki od domaćih zatvora.

VIVA LAS VEGAS
Kakva je sve opravdanja Jurica pronalazio ne bi li bio što bliže svom mračnom predmetu želja jednostavno nije za povjerovati! Čovjek je tražio stan u centru Washingtona, jer je ispod rezidencije na periferiji u kojoj je trebao obitavati, zamislite – kontaminirani vojni otrov! To bi valjda trebalo ukazivati na mogućnost da Neven okolo po Americi hoda sa Geigerovim brojačem i otkriva biološko-kemijske opasnosti, te zaključuje kako jedino kockarnice nisu kontaminirane tvarima užasno opasnima po porok hrvatskog veleposlanika.
Imali smo mi još sličnih bisera u inozemstvu koji su švercali alkohol, otuđivali namještaj, bavili se pomalo drogom i ostalim hobijima, ali Neven Jurica ili Jurica Neven je jednostavno nebrušeni hrvatski dijamant kojega moramo brižno čuvati, jer zamislite samo da nas recimo neka susjedna država napadne nepoznatim bojnim ili vojnim otrovima, a mi nemamo osobu koja bi ih jedina mogla detektirati.
Zato Juricu ne treba smijeniti već unaprijediti kao i Fabera, te ga odmah s mjesta veleposlanika postaviti na odgovornu dužnost u Ministarstvu obrane i to po mogućnosti što bliže nekoj kockarnici.

 

(1037)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara

Tagovi: , ,