EVANĐELJE PO DUDEKU

1.1. I skupi Isus učenike svoje i još masu ljudi na ogromnom prostoru te im reče: I zaista, kažem vam, za dvije tisuće godina pojavljuje se u nekoj balkanskoj vukojebini stotine bedaka koji će klečati po trgovima i moliti za svoju muškost kako bi možda nešto usput i poševili, ali zaista, kažem vam, nema te jadnice koja bi takvima dala, pa plan mog starog kad je rekao idite i množite se pada u vodu te će ta balkanska vukojebina imati velikih problema s demografijom, jer umjesto da ševe, oni se mole i kleče.Tada mnoštvo i učenici upitahu Isusa: „Koji vrag je tim debilima došao da glumataju subotom umjesto da kao sav normalan svijet vikendom rade ono što im je tvoj stari preporučio? A Isus im odgovori: „ Nemaju oni muda za to, jer kad ih je moj stari dijelio oni su, naravno, mlatili žene i nametali autoritet tako jer drugačije ne znaju, pa su zakasnili u red i muda je ponestalo. Ali zaista, kažem vam, osim toga još su i napravili cirkus od moje stare i furaju njezine zastave kao da je baba centarfor na svjetskom prvenstvu, a oni se nazvaše Marijinim ratnicima, staroj dodijeli čin generala, jer općepoznato je da u toj Hrvatskoj ima više generala nego branitelja, pa nije ni čudo da je i moja stara dobila čin.

1.2 Tada učenici i okupljeni opet upitahu Isusa: „A protiv koga se ti Marijini ratnici bore i što hoće? Isus im odgovori: “Pa bore se protiv zdravog razuma i tu u 21. stoljeću, za čednost u odijevanju što je oksimoron jer hoće biti turistička zemlja, još im je moj stari i more dao, pa na plaži sveudilj hodaju u badićima i kupaćim gaćama, čak i u toplesu, a oni preglupi hoće da se čedno kupaju u bundama i vrag zna čemu da te muškarčine mlade ženske ne bi dovele u napast, jer kad se zgodne Švabice, Šveđanke i Hrvatice pojave na plaži oni pomahnitaju i ne mogu se suzdržati pa se mole mojoj jadnoj staroj da ih zaštiti od zla razmišljanja o lijepim guzama koje oni ionako ne mogu imati, jer osim što su zakasnili kad je stari dijelio muda, zakasnili su i kad se dijelila pamet.

1.3. Tada se okupljeno mnoštvo i učenici nađu u čudu i opet upitahu Isusa: “Učitelju, a tko su ti tupavi klečavci, možeš li nam reći? Isus im odgovori: „Ima ih svakakvih, a masa je dedeka od sedam banki koji zazivaju predbračnu čistoću, ali čak ni mom starom koji sve zna, nije jasno koji im je kurac i za koga to oni zazivaju jer su dedeki svoje odjebali odavno.“Tada jedan od učenika upita Isusa: „Učitelju, a tko je šef te perverzne frtutme svake prve subote u mjesecu?“ Isus odgovori: „Zaista kažem vam zove se Vice Batarelo, veliki Hrvat koji jedva natuca hrvatski, ali zato ima jako malo u velikoj glavi, pa kad sam svog svevišnjeg starog pitao je li i njega stvorio na svoju sliku i priliku, stari mi je zviznuo takvu šamarčinu da mi se još vrti i rekao da kaj ja mislim da je on, bog nad bogovima i moj stari, toliko glup i ružan da ga s takvom spodobom uspoređujem. Onda sam ja, zaista vam kažem, htio pitati za Željku Markić, ali pošto kod nas vrijedi ona da okreneš i drugi obraz, nisam ništa pitao jer bi dobio tresku i s druge strane. Tada mnoštvo ponovo upita Isusa: „ Reci nam onda ima li u toj Hrvatskoj itko normalan?“ Isus im odgovori: „Zaista kažem vam, sve manje i manje. Ono što ima imalo pameti pobjeglo je u sve moguće zemlje EU-a glavom bez obzira ili danima u tišini pakira kofere da i oni pobjegnu.“ Tada upita jedan od učenika Isusa: „Pa tko će onda ostati u tom raju na zemlji?“ Isus odgovori: „Penzići koji će ionako uskoro umrijeti od gladi i HDZ za kojeg ti isti penzići mahnito glasaju, te zastupnici u Saboru, lažni branitelji i oni političari koji su završili po zatvorima jer nemaju kamo pobjeći i naravno prodavači magle koji se zovu svećenici i u moje ime seru i zajebavaju još ono malo poštenih koji su tamo, a usput im siluju dječicu ili natjeravaju tuđe žene po selima.“ Tada se mnoštvo koje je bilo okupljeno uskomešalo te istupi još jedan od učenika i upita Isusa: „Pa dobro učitelju, što će biti na kraju s tom balkanskom vukojebinom?“ Isus, već živčan i razjeban od tolikih objašnjavanja neobjašnjive zemlje revoltno reče: “Zaista, više vam nemam kaj reći, jer to niti ja ne znam, ali idi na vražje Međugorje i pitaj vidjelicu Vicku jer ona bar jednom mjesečno baulja po onom brdu i kenja da priča sa mojom starom, a zapravo trača s Mamićem i tim glupavim Hrvatima proriče kaj se bu dogodilo tak da ni moj stari koji je bog ne zna koja je sljedeća zajebancija i pizdarija u Hrvatskoj na redu. To znaju jedino Vicka i Zdravko kojemu se dogodilo ogromno čudo jer mu je narasla bujna kosa i za koju vjeruje kak mu je zrihtala moja stara iako nikad nije bila poštarica, a kamoli frizerka.“

1.4. I tada se mnoštvo i učenici počeše razilaziti uz tiho mrmljanje da su skužili kako je od te čudnovate zemlje čak i bog otac digao ruke i da su se tupavi Hrvati okrenuli nekom drugom bogu za kojega, nitko od učenika ne zna zbog čega su mu nadjenuli ime AP.

(376)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara