RONI I KAMIONI

Nakon gotovo pet godina raspetljala se afera s nabavom namjenskih vojnih kamiona za potrebe Ministarstva obrane koje su
izravnom pogodbom kupili glavni i odgovorni u to vrijeme Ivo Bačić i Berislav Rončević. Kamiončići su plaćeni nešto više od 34 milijuna kuna, naravno proračunske love, a sada je zaključeno kako je spomenuti dvojac tom nabavkom oštetio državu za cijelih deset milijuna. Sve do jučer HDZ-ov jastreb Andrija Hebrang tvrdio je kako nema ništa sporno u toj nabavci i stavljao ruku u vatru za Ronija, a sada s opeklinama najvišeg stupnja priča o isprici hrvatskoj javnosti ukoliko se dokaže da je bivši ministar kriv.
U međuvremenu je Bačić iz MORH-a prešao u MUP i tamo, valjda za nagradu zbog dobro obavljenog posla, bio državni tajnik sve dok ga nedavno nisu šutnuli s te funkcije, a Roni je nakon odlaska s mjesta ministra postao uvaženi saborski zastupnik odakle još nije degažiran. Cijelo vrijeme tvrdeći kako je sve napravljeno po zakonu i da se tu radi zapravo o napadu na jednog ministra
HDZ-ove vlade, difamirao je Mesićeve napore u stajanju na kraj nerazumnom trošenju novca poreskih obveznika, što nas je u konačnici i dovelo tu gdje danas jesmo – pred bankrot.

RONI I KAMIONI
Nakon podizanja kaznene prijave protiv bivšeg ministra i njegovog tadašnjeg pomoćnika, Roni je ekspresno dao do znanja kako je sve to montirani politički proces. Nejasno je samo koja to politika vodi hajku na njega i tko je toliko moćan faktor da navodno nevinog čovjeka dovede praktički pred zatvorska vrata. U tom se slučaju postavlja i ključno pitanje o računu na kojemu je tih deset milijuna završilo i tko je njegov vlasnik. Rončević ih zasigurno nije zadržao za sebe, ali netko pametniji i moćniji od njega jest, pa ako se završi samo na trpanju sirotog i nevinog Ronija u prugastu uniformu, a k njemu ne pridruže i cimera koji je dobio milijune, opet nismo ništa riješili. Usput, odmah bi trebalo provjeriti da li kazneno prijavljeni Roni možda nema državljanstvo susjedne nam Bosne i Hercegovine, pa da mu odvjetnik koji istovremeno zastupa i prebjeglog Glavaša ne bi sugerirao nastavak lagodnog života izvan granica države kojoj je nabavkom kamiona navodno hapio deset milijuna.
Zbog ovakve zlouporabe položaja moguće je otići na zatvorsku koštu do deset ili, u blažem obliku, do pet godina. Pitanje je hoće li Hrvatska dočekati to čudo da jedan političar završi s one strane brave pa bio to, figurativno rečeno, kamionima pregaženi Roni ili bilo koji drugi krojač sudbine hrvatskog naroda s mogućnošću pristupa sve tanjem i siromašnijem državnom proračunu, ili će se opet naći neka zakonska rupa pa će sve ostati samo na prijavi koja će s vremenom biti odbačena kao neutemeljena.

 

(8795)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara