MOZAK IZ EPRUVETE

Nedavna izjava ministra zdravstva kako oni koji nisu spremni izreći i crkveno potvrditi bračne zavjete samim time nisu sposobni niti odgajati djecu, zasigurno pripada u antologiju ne samo hrvatske nego i svjetske gluposti. Takvu maloumnu idiotariju vjerojatno ne bi izjavio ni donedavni dežurni svjetski klaun George W. Bush i to kada je bio u najboljoj formi.
Zakon o umjetnoj oplodnji, naime, predviđao je da postupku mogu pristupiti samo osobe koje njeguju bračnu zajednicu, pa su tako neudate žene i neoženjeni muškarci automatski diskriminirani i onemogućeni postati roditelji mališana koji su se nekada kolokvijalno nazivali djeca iz epruvete. Spomenutim se zakonom također onemogućava zamrzavanje jajnih stanica, pa žena mora prolaziti kroz bolan ponovljeni proces izdvajanja istih, što može trajati unedogled. Ipak, zakon je u posljednji trenutak posredovanjem majke nacije Jadranke Premijerke dobio amandman po kojemu ljudi koji žele dijete ipak neće morati pred matičara, ali sve drugo ostalo je isto, klasičan povratak u srednji vijek.

Mogu zamisliti Mariju Tereziju negdje polovicom osamnaestog stoljeća, kojoj kancelar Wenzel Kaunitz donosi ovako napisan zakon na potvrdu, a ona – majka šesnaestoro djece – kaže: “Dragi Wenzel, baci to u smeće, pa odavno smo izašli iz dvanaestog stoljeća!”
Oni kojima je taj rigidni uradak vladajuće stranke jednostavno glup i nazadan puhali su balončiće umjesto da su se kao svi pravi prosvjednici koji drže do sebe vezali lancima na Trgu bana Jelačića i na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo.

Prateći sve ovo čovjek poželi usvajanje zakona o presađivanju mozga političarima. Po njemu bi se svakome onome tko je dignuo ruku za spomenutu nebulozu ili samo bio prisutan u sabornici te tako omogućio izglasavanje dotične zaostale gluparije, obavezno presadio mozak nekoga tko razmišlja u skladu s vremenom u kojem živi, jer onome tko se usuđuje ljudima uskratiti pravo na djecu i ozakonjuje ovakvu ludost obavezno treba mozak iz epruvete.

 

(1686)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara