POLITIČKA ANTIHOROSKOPSKA MJESEČNICA – TRAVANJ 2012.

OVAN

Kako se bližio kraj korizme pripadnici ovoga znaka sve su bili veseliji, jer bezgranično svojeglavi kakvi po prirodi jesu, mrze nametanje i uskraćivanje bilo čega te jedva čekaju osloboditi se okova pa bili to i oni propisani ravno s nebesa. Iako su se okolini hvalili svojim asketskim ponašanjem i odricanjem od svega i svačega, potajno su, da ih naravno nitko ne vidi radili sve ono što i inače rade ne propustivši usput nabijati na nos drugima kako je prestrašno ne držati se nečega što su sami sebi obećali. U takvom raspoloženju i zajedljivosti prema bližnjima Ovnovi će provesti cijeli travanj, uživajući provocirati i glumatati gdje god se našli, pa ukoliko u blizini imate osobu rođenu u tom znaku preporučujemo bijeg u Nedođiju sve do kraja mjeseca, a možda i duže. Sretni dani i brojevi u travnju im se samo nižu, pa je teško uopće predvidjeti kada će biti nesretni sve dok imaju nekoga maltretirati i izluđivati.

BIK

Za razliku od Ovnova koji su skrivajući se od drugih glumili kako se koječega odriču, pripadnicima ovoga znaka to ni u ludilu nije palo na pamet. Hedonistički nastrojeni do besvijesti oni se uopće nisu libili prežderavanja i nalokavanja u svakom trenutku, pa će tako nastaviti i u travnju, usput pretresajući najnovija poskupljenja kao nešto što je direktan atak Vlade na njih i njihov način života, koji je sve samo ne skroman, iako ga oni upravo tako vide jer su sami sebi umislili kako ih je ono povećanje PDV-a s kojim su se već odavno svi pomirili doslovno opljačkalo te si više ne mogu priuštiti škampe na buzaru nego su spali na obični rižoto od kozica i ostalih plodova mora. Najavljeno poskupljenje struje će ih dodatno izbaciti iz takta, jer fanatični luđaci za tehnikom kakvi po prirodi jesu, neće moći imati uključena sva četiri televizora odjednom, puniti tko zna koliko mobitela i laptopa u isto vrijeme i morati će se odreći bar jednog frižidera, pa će im samo njih pet ostati u pogonu. Ukoliko vidite nekoga da s transparentom hoda vašim kvartom, bez da na njemu pročitate tekst: „Dolje vlast koja smješta svaki mjesec novu financijsku spačku nama Bikovima!“, znati ćete pouzdano da se radi o pripadnicima ovoga znaka. Oni sretnih dana neće imati, njima su u travnju sretnije noći i to posebno nakon 23 sata kada je struja jeftinija, a sretni brojevi shodno tome će im biti 23 i 7, dakle sve dok se brojilo električne energije ne prebaci na dnevnu tarifu. Jedina dobra okolnost za one koji s ovim samoljubivim egocentricima uopće žele imati posla, pa su s njima u vezi ili braku, biti će ta što im vatrenog seksa neće nedostajati ni danju ni noću, jer dolazak proljeća od Bikova uvijek radi seksualne fanatike, ali na umu uvijek morate imati da ćete se ponašati po njihovim pravilima i željama, naravno.

BLIZANCI

Ove vječite tračare i gurači vlastitih nosova u sve što ih se ne tiče u travnju će biti pomalo razočarani nedostatkom društvenih zbivanja začinjenih skandalima o kojima bi Blizanci mogli razglabati do kraja vječnosti, pa će ih u pomanjkanju spomenutog, morati zadovoljiti gledanje Survivora, gdje će pomno pratiti što koja navodna starleta ili samoproglašeni celebrity laprdaju i međusobno si podmeću. Politička zbivanja također im neće biti dovoljna, jer se osim poskupljenja ionako ne događa ništa spektakularno, pa ukoliko ste susjed nekom pripadniku ovoga znaka moći ćete o sebi saznati stvari koje ni sanjali ne bi da ste u stanju napraviti. Oni će vas naime toliko izogovarati da ćete poželjeti odseliti na Antarktik jer jednom izrečena sramota o vama koju su oni u stanju izmisliti ne pere se nikakvim pokušajem demantija kod ostalih susjeda. Prema tome, Blizanci će u travnju biti poprilično nesretni i što se dana i što se brojeva tiče, a raspoloženje će im se popraviti jedino ako Jadranka Kosor odustane od kandidature, a oni prvi saznaju razlog te abdikacije.

RAK

Nedostatak političkih obračuna od prošlog mjeseca Rakove će i travanj baciti u očaj, pa će isto tako kao što su to radili u ožujku nastaviti samo povremeno provirivati iz svog oklopa, ali tek toliko da bi cendrali kako se oko njih ništa bitno ne događa i kako ih nitko ne razumije i ne voli. Nadajući se kako će završetkom korizme i njihove muke oko čekanja političkih obračuna biti završene, poveselili su se aktivnijem političkom proljeću i travnju koji će donijeti bar jednu novu aferu začinjenu uhićenjem, ali kako se to po svemu sudeći neće dogoditi Rakovi ostaju u kontinuitetu nesretnih dana i brojeva iz ožujka, pa ako se na političkoj sceni uskoro ne dogodi barem jedan skandal o pripadnicima ovoga znaka u svibnju nećemo imati što pisati.

LAV

Tko je s Lavovima preživio ožujak morati će imati izuzetnu fizičku i psihičku spremu kako bi to ponovio i u travnju, jer oni će doslovno svaki čas mijenjati raspoloženje, a kako su i inače naučeni da je uvijek sve po njihovom, ukoliko ne shvatite što su tog trenutka onakvi zbrkani kakvi jesu poželjeli, pripremite se na izljeve bijesa u jednoj sekundi, histeričnu deračinu u drugoj i dosadno cendranje u trećoj. Ukoliko slučajno doživite da vam se ove narcisoidne veličine obrate u stavu, naravno glumljene poniznosti, budite uvjereni kako su nešto toliko gadno i do te mjere zabrljali što bi u sutrašnjim vijestima moglo biti okarakterizirano kao ni manje ni više nego priprema za smak svijeta, pa se samo nadamo kako nitko od onih koji imaju pristup crvenom gumbu za lansiranje nuklearnih raketa nije rođen u znaku Lava. Promjene raspoloženja kod njih će se izmjenjivati vrtoglavom brzinom tijekom cijeloga travnja, pa će svi koji obitavaju u njihovoj blizini na kraju biti svedeni na onu poznatu: Tko preživi, pričati će. Sretne dane i brojeve uopće neće doživljavati, pa ih je bespredmetno i pokušati detektirati.

DJEVICA

Sitničave Djevice u travnju će biti nervozne, ali samo ukoliko se netko suprotstavi njihovoj genijalnosti koju samo oni u sebi vide, dok ih drugi smatraju dosadnima i napornima do bola. Inače će, kao i obično, zanovijetati sve živo oko sebe svojim novim proljetnim kolekcijama u kojima su si toliko prekrasni da su u stanju stajati cijeli dan pred ulazom u zgradu samo kako bi ih baš svaki susjed vidio i iz čiste obazrivosti im rekao kako su lijepi, a oni će to shvatiti kao the truth, the whole truth and nothing but the truth, jer naravno da niti drugačije ne može biti kad su ti egocentrični stvorovi u pitanju. Politika će im ovaj mjesec biti zadnja stvar u životu, ne zato što se ne bi umiješali i komentirali sve što postoji za prokomentirati nego jednostavno zato što bi se mogli uzrujati na sam spomen onih koji su se dobro uhljebili u državnim poduzećima, pa umjesto da rade surfaju po internetu, raznim forumima, vise na telefonima nazivajući cijeli dan bez veze ljude koji ih uopće ne žele čuti i tako troše državni novac poreznih obveznika te za to još i dobivaju plaću, a to bi umišljeno prekrasnim Djevicama moglo pokvariti besprijekoran ten koji furaju ovo proljeće. Zato se oni politikom i sličnim bedastoćama u travnju ne misle zamarati, pa će im sretni dani biti skoro svi osim onih kada ih slučajno nitko neće zamijetiti, a o brojevima da i ne pričamo, jer ako će netko ovaj mjesec u bilo kojoj igri na sreću pokupiti jackpot, onda će to sigurno biti osoba rođena u ovom znaku.

VAGA

Vage su dočekale proljetni mjesec travanj u raspoloženju osjećam se haj, mozak baj, baj što i nije neka velika novost s obzirom kako su oni u takvom stanju veći dio godine. Apsolutna odsutnost sive tvari kojom bi trebali razmišljati i koja ostalom normalnom svijetu za to i služi, kod njih neće izazvati nikakve promjene upravo iz već navedenog razloga, pa će im ovaj mjesec idol biti jedna bivša Miss nečega, a danas poznata glasnogovornica čije će umotvorine Vage jednostavno dovoditi do ekstaze, pa će svaki puta ispočetka slušati mudra objašnjenja što su to demokršćanske vrijednosti s naglaskom na demo i zajedno s dotičnom pretraživati enciklopedije kako bi saznali tko je zapravo bila Katarina Zrinska. Sretni dani i brojevi u travnju uopće ih ne brinu, jer njima je ionako mozak na proljetnoj ispaši i baš ih briga za sve, pa se iz već spomenutih razloga apsolutno na ništa neće obazirati.

ŠKORPION

Mazohistički nastrojeni kao i uvijek, Škorpioni će u travnju uživati u bilo čijoj nesreći, ismijavati sve oko sebe, a omiljena psovka će im biti: Daj Bože da ti kćer bude pametna kao Lana Obad i Ava Karabatić zajedno! Naime, tu nadobudnu glasnogovornicu HDZ-ovog kandidata za predsjednika zagrebačke organizacije citirat će gdje god im se pruži prilika i ona će postati sinonim za sve njihove sprdnje s bilo kime, a posebno u komentarima na raznim društvenim mrežama gdje će, anonimni naravno, bezobrazno i podmuklo kritizirati rad Vlade uz obavezan dodatak kako „posvojiteljica“ Milanka Opačić uopće ne radi svoj posao jer od početka mandata nije pod svoje okrilje uzela čopor bivših missica i postavila ih za glasnogovornice, ako ih već ne želi i zakonski posvojiti. Škorpioni su, između ostaloga i bolesno velika zlopamtila, pa će svakoga na koga nalete gnjaviti pitanjima o suđenju Ivi Sanaderu, čak se spremati otvoriti kladionicu o presudi te se silno čuditi što to više nije aktualno i nikoga ne zanima, jer ljudi imaju većih i važnijih egzistencijalnih briga i problema od pukog osvetničkog iživljavanja nad bivšim premijerom ili bilo kime što je Škorpionima inače neizostavna duhovna hrana. Sretnih dana i brojeva će biti, ali oni ionako vole što više nesretnih, pa o takvim tričarijama u travnju neće niti razmišljati.

STRIJELAC

Bolesni zavidnici svima i svakome, ovi će ljubomorni osvetnici naprosto uživati što sve poskupljuje, pa makar to značilo i njihovu propast, ali najvažnije je da nikome oko njih nije dobro ako njima već ne ide, a u travnju će to definitivno biti tako. Čega god će se pripadnici ovoga znaka dotaknuti uništiti će u stilu slona u staklarni, što njima i nije nešto novo jer i inače kada tonu povlače sve za sobom, odišući pri tome samozadovoljstvom i podmuklom srećom što su stvorili gomilu kolateralnih žrtava svog egocentrizma, pa bili to ljudi koji s njima apsolutno nemaju nikakve veze. Oni i inače žive po principu kako je nemoguće da ste od njih sretniji, pa će vas na sve moguće načine svojim pričama baziranima na najgorim psihološkim trilerima, doslovno ubiti u pojam i baciti u depresiju iz koje ćete se danima izvlačiti. Svi oni koji s tim stvorovima punim zavisti imaju posla, bolje da im u travnju ne požele nikakvu grozotu jer će im u tom slučaju biti još barem deset puta gore nego Strijelcima. Sretan dan biti će im petak i to upravo onaj 13., a sretan broj se samim time podrazumijeva.

JARAC

Nakon korizme koja ih je ubila u pojam zbog njihove tvrdoglavosti da rade samo ono što su si sami propisali, a posebice zbog nemogućnosti prilagođavanja njihovog mentalnog sklopa povinovanju propisima, Jarci će nakon Uskrsa naprosto procvjetati i za ništa osim za sebe same ih neće biti briga. Cijeli će se travanj zaljubljivati, naravno u svoju vlastitu veličinu i to svakoga dana iznova i sve više, pa ukoliko na ulici sretnete ljude koji hodaju okolo i sami sebe gledaju u ogledalo budite sigurni da su to osobe rođene upravo u tom znaku. Jedino što bi ih možda moglo u pojedinim trenucima izbaciti iz takta je najavljeno poskupljenje goriva, jer sve što je od njihovih brloga udaljeno pedeset ili više metara podrazumijeva vožnju, a ukoliko im se to ne priušti oni koji s njima imaju posla morati će ih nositi. Sretni dani u travnju su, kao što se može primijetiti svi, a brojevi također, posebno ukoliko u sebi sadrže znamenku 1, jer će čitav travanj sami sebi biti jedini i na prvom mjestu.

VODENJAK

Idu dani, tako bi se moglo u najkraćim crtama opisati stanje Vodenjaka u travnju, jer niti su se pomaknuli s mjesta na lošije, ali na njihovu veliku žalost ni na bolje već levitiraju negdje između neba i zemlje te čekaju hoće li se katapultirati u visine ili će tresnuti na poprilično tvrdo tlo i konačno shvatiti kako se ništa ne dobiva stagniranjem i glumljenjem patnika po susjedstvu, a i šire. Što se političkih pitanja ovaj mjesec tiče, njih će jedino zanimati gdje će završiti nuklearna raketa koju iz svog arsenala oružja namjerava lansirati Sjeverna Koreja, a kako će se ona po svemu sudeći raspasti netom nakon ispaljivanja Vodenjaci će se jako ražalostiti jer bi njima nuklearna katastrofa širih razmjera jedino mogla donijeti spas, pa da ih, ako ništa drugo bar taj udarni val pomakne s mjesta. Sretni dani će im biti oni koje će si sami pokušati organizirati, ali poznavajući ih od toga neće biti ništa, dok je o brojevima koji bi im donijeli sreću u travnju jednostavno besmisleno i bespredmetno nagađati.

RIBE

Ribe je proljeće udarilo u glavu takvom žestinom da su u prvi mah pomislili kako je u pitanju potres magnitude 9 po Richteru, pa su cendravi po samom svom habitusu postali još gori jer ne podnose nikakva iznenađenja koje god vrste ona bila. Naime, njima travanj donosi velike promjene, međutim tupaste ribetine to nikako neće shvatiti nego će panično bježati od boljega što znači kako neće dozvoliti nikakvu situaciju koja bi poremetila njihov savršeno tužan, letargičan i nesretan svijet u kojemu žive. Umjesto da se konačno okrenu oko sebe i shvate kako je travanj idealan mjesec za promjene oni će se zakopati još dublje u depresivnost jer se njima jednostavno nikako ne može objasniti da se život sastoji i od komadića sreće, koliko god oni mali bili. Sukladno njihovom, uglavnom već općepoznatom kataklizmičkom raspoloženju najbolje će se osjećati u petak, 13. travnja, pa smo time odmah riješili i dvojbu oko sretnih dana i brojeva za pripadnike ovoga znaka u tekućem mjesecu.

Antihoroskop izradili eksperti iz Sve je politika – Team

(2216)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara

Tagovi: