JADRANKA ORLEANSKA

Većinu građana Hrvatske navodno je šokirala ostavka Ive Sanadera, ali još više ih je trebala baciti u šok odluka da ga na mjestu premijera zamijeni Jadranka Kosor, takozvana političarka koja nikada nije samostalno donijela nikakvu odluku. Prvo je za sugestije i dozvole što će reći ili učiniti trebala pitati upravo tog istog Sanadera, jednostavno zato što dotična osim prosipanja demagogije i floskula ne raspolaže apsolutno nikakvim kvalifikacijama za mjesto na kojemu se sada našla.
Čak i njeni susjedi iz zgrade u kojoj stanuje uglavnom negativno komentiraju ovu personu, pa sumnjam da bi gospođu uopće izabrali za predsjednicu Kućnog savjeta, a kamoli je postavili na sadašnju funkciju. Svojom prvom izjavom kako nema straha od nove dužnosti u vlastitim je očima postala hrvatska Ivana Orleanska, koja također nije imala bojazni povesti Francuze u borbu protiv Engleza, a Francusku u bolju budućnost. Kamo će Hrvatsku odvesti Jadranka tek treba vidjeti, ali sudeći po onome što do sada o njenom radu znamo, nećemo daleko stići.

JADRANKA ORLEANSKA

 Naoružana šeširima, pokojom suzom i podrškom notornih gubitnika Đurđe Adlešić i Josipa Frišćića, koji se samo zahvaljujući neograničenoj količini vazelina za uvlačenje svakome na vlasti još održavaju na političkoj pozornici, Jadranka kreće u Banske dvore. Referirajući se na njezine izjave kada je postala ministrica prvo što će učiniti zasigurno će biti vraćanje dostojanstva hrvatskim građanima, od kojega će onda oni živjeti daljnjih sto godina. Nakon toga vjerojatno slijedi otvaranje neučinkovitih besplatnih telefonskih linija, gdje će svi zainteresirani moći istresti sve svoje probleme, ako im se netko s druge strane uopće javi. Što će dalje biti potpuna je nepoznanica, a kakvu katastrofu možemo očekivati kada se premijerka nađe među europskim diplomatima jednostavno je teško i zamisliti. Vjerojatno će enormno porasti prodaja papirnatih maramica gdje god se Jadranka pojavi, a bujici krokodilskih suza možda popusti i Borut Pahor, te ukine slovensku blokadu hrvatskih pregovora sa Europskom unijom. Koliko dugo će se ova nova hrvatska heroina zadržati na sadašnjoj funkciji ne mogu predvidjeti niti najeminentniji vidovnjaci, proroci, vještice i ostali okultni djelatnici. Nadajmo se samo da će ostati dosljedna vlastitoj izjavi: “Kud` Sanader, tud` i ja!” Ivo je otišao iz hrvatske politike, a ona ionako uvijek ide kamo i on, pa živimo u uvjerenju da na taj potez nećemo dugo čekati.

 

 


(1018)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara