LIK I DJELO – ŽELJKA MARKIĆ

Ako je itko ovih dana ekstremno medijski eksponiran onda je to svakako Željka Markić, zajedno sa njenom inicijativom U ime obitelji koja će, nastavi li se ovako agresivno nametati, još malo početi pojavljivati i u emisijama poput Lijepom našom kod notornog Branka Uvodića. U cijelom tom cirkusu oko referendumske frtutme najzanimljivije je što dotična gospođa, a i ne samo ona, navodno uopće nema blage veze gdje je njihova, očito fantomska udruga registrirana, a još manje znaju tko je predsjednik te konzervativne inicijative koja bi mijenjala temeljni zakon jedne države, u ovom slučaju hrvatski Ustav. Još je zanimljivije što Željka Markić baš i nije pretjerano zadovoljna medijima, posebice onima koji su blagonakloni prema homoseksualcima i afirmativno pišu o njima iako nema tiskovine, internetskog portala ili televizijske postaje gdje se spomenuta nije pojavila. Koliko god bi članovi udruge željeli da ih se naziva građanskom inicijativom ne mogu prikriti činjenicu da su zapravo ultrakonzervativna udruga registrirana sredinom mjeseca svibnja ove godine sa sjedištem u zagrebačkoj Vodnikovoj ulici, što je neprikosnovenoj šefici po njenim vlastitim riječima potpuno nepoznato, pa valjda jadna i izgubljena luta Zagrebom tražeći gdje se zapravo okupljaju njeni konzervativni prijatelji. Iako ne zna kako doći do ulaznih vrata nečega u čemu ima glavnu ulogu vladarice i glasnogovornice u jednom, vrlo dobro zna stići do Sabora i predvodeći skupinu istomišljenika uz neizbježno pjevanje domoljubnih, uglavnom Thompsonovih pjesmuljaka, predati vidno zbunjenom predsjedniku Josipu Leki skoro 750.000 potpisa građana koji traže da se u Ustav unese formulacija i odredba kako je brak isključivo zajednica žene i muškarca , diskriminirajući tako onu manjinsku homoseksualno orijentiranu populaciju i uskraćujući im prava da i oni pred tim istim Ustavom budu potpuno jednaki kako u obvezama tako i u pravima. Još kada se prisjetimo da je zajedno s njima prema Saboru marširao i vječni tražitelj crvene niti Zdravko Tomac, cirkus je apsolutno potpun u pravom smislu te riječi.

LIK I DJELO - ŽELJKA MARKIĆ

Okupljenim novinarima tom je prilikom Željka Markić obznanila da je inicijativa na raspolaganju imala tričavih 140.000 kuna što je apsolutno mizerna cifra za tako sveobuhvatnu akciju sa tisuće štandova diljem hrvatske, zatim gomile propagandnog materijala kojim se ljude poziva da daju svoj potpis za mogući referendum, pa na kraju ispada da su samo majice oko pet tisuća volontera koštale toliko. Navodno su četrdeset posto sredstava prikupili građani, a ostatak neke institucije koje alfa i omega inicijative nije željela spomenuti.

Efektan završetak njenog prošlotjednog sveprisustva bio je u Srankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2, gdje je pokušala nametnuti neko teksaško istraživanje kao relevantno, iako je i sam njegov autor ustvrdio da se nije niti mogao pretjerano baviti istospolnim parovima, jer su samo dva takva para u njemu sudjelovala, a vrhunac je bio pitanje urednika i voditelja da li je njegova gošća članica ultrakonzervativne prelature Katoličke crkve poznatije kao Opus Dei što ona nije željela potvrditi, ali nije niti demantirala.


 

 

(3096)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara