POLITIČKA ANTIHOROSKOPSKA MJESEČNICA – SVIBANJ 2012.

OVAN

Ovnovi u svibanj ulaze onako kako ulaze svugdje, uglavnom tvrdoglavo rušeći sve pred sobom i ne pazeći hoće li pri tome svi oko njih ostati čitavi ili će ih u tom svom rušilačkom pohodu polomiti i tako poslati u određenu ustanovu kojoj je glavna djelatnost traumatologija. Naime, pripadnici ovoga znaka čitav će mjesec biti izrazito svađalački raspoloženi i bijesni na političare koji se ionako uvijek ponašaju destruktivno prema sebi i narodu koji ih je izabrao, pa poskupljuju sve živo što se poskupiti može, od struje do vjerojatno i zraka koji će izgleda jedino u Hrvatskoj prestati biti besplatan. Stoga, ukoliko primijetite nekoga da baca kamenje u prozore na zgradi Vlade, razbijajući ih onako s guštom, onda je to zacijelo pripadnik ovoga znaka, pa vam sugeriramo pobjeći što dalje, a naročito ako se bavite ili mislite baviti kakvom političkom djelatnošću, jer oni će vas sigurno prepoznati, pa ćete onda naglo poželjeti da se niste niti rodili. Ovoga mjeseca ni sretnih brojeva ni sretnih dana za Ovnove nema, sve je nesretno i crno, destruktivno i jadno.

BIK

Svaki udar na financijskom polju za pripadnike ovoga znaka ravno je Sudnjem danu, a nove najave i odluke o poskupljenjima za njih će značiti tragediju koju niti Shakespeare ne bi bio u stanju opisati kad je najdepresivniji. Ako se sjednice Vlade RH nastave u stilu red bezveznog laprdanja, red poskupljenja, svijet bi mogao postati siromašniji za populaciju koja je rođena krajem travnja i većim dijelom svibnja, jer još jedan ovakav udar teško će preživjeti. Iz mjeseca u mjesec njihov se hedonizam sve više dovodi u pitanje stalnim povećanjem troškova, pa njima ostaje sve manje love za ne baš tako male prohtjeve. Uglavnom, u svibnju ih očekuje teška depresija, pa sretnih dana i brojeva nema.

BLIZANCI

Sa lijepim i toplim vremenom ovi su vječni tračeri i gurači nosova u tuđe živote konačno došli na svoje. Svjesni kako time i samoproglašeni uvaženi članovi društva zajedno sa umišljenim tzv. zvijezdama, koje su to samo u svojim glavama, izlaze na raznorazne Špice i ostala mjesta gdje znaju da će biti viđeni, Blizance će jednostavno oduševiti. Oni će se šuljati oko ili ispod stolova, izvoditi razne manevre svojstvene specijalcima samo kako bi čuli tko koga, tko s kim, tko protiv koga i slične priče. Politika će ih zanimati samo utoliko što će htjeti biti u tijeku zbivanja oko izbora novog ili starog šefa ili šefice HDZ-a, ali ne zato što im to u životu nešto posebno znači već stoga što će se moći naslađivati i u beskonačnost prepričavati tko tamo kome više podmeće i izvlači veće mračne tajne i gadosti o onima drugima. Sretni dani i brojevi u svibnju su im zapravo svi, njima će biti super, jer što više lijepog vremena to više društvenih zbivanja, a samim time i ogovaranja.

RAK

Ove čudake koji su dva prethodna mjeseca živjeli zavučeni ispod svoga oklopa, konačno će na svjetlo dana izvući nitko drugi nego Radimir Čačić uz svesrdnu podršku Slavka Linića. Naime njihove izjave u stilu neka se manje mobilira pa će se imati za struju ili ona druga da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati smanjenje plaća Rakove će toliko razljutiti da će se kolektivno uključiti u rad sindikalnih podružnica gdje će galamiti iz sveg glasa kako je došlo vrijeme da se i glas radnika čuje i tako, naravno, ispadati smiješni pred svima kojima je jasno da se tom deračinom apsolutno ništa neće promijeniti. Međutim, njih to neće omesti u nakani da čitav mjesec žive pod dojmom Prvog svibnja, radničkog praznika, koji je sve samo ne to što bi trebao predstavljati, barem ne u Hrvatskoj gdje je nezaposlenih i umirovljenika sve više, a radnika sve manje. Iz tog će razloga Rakovima sretan dan biti upravo taj praznik, a shodno tome i sretni će im brojevi biti 1 i 5.

LAV

Ovaj mjesec od pripadnika ovoga znaka treba doslovno pobjeći, prekinuti sve kontakte s njima i uopće se ne obazirati na njihove žalopojke kako ih, onakve silno pametne kakvima se smatraju, nitko ne razumije i ne doživljava. Svađalački tonovi u svibnju, koji su kod njih i inače pretjerano izraženi, doći će u fazu kulminacije, pa ukoliko ne želite s njima doživjeti slom živaca maknite se što dalje, najbolje negdje gdje nema ni putokaza, a pogotovo signala apsolutno niti jednog mobilnog operatera. Lavovi su ovaj mjesec u stanju izgovoriti toliko gluposti i nebuloza da bi ih se posramile i najveće dvorske lude, a o uvredama koje će iz njih čitav mjesec prštati prema svima koga se dočepaju bolje i ne pričati. I sve bi još nekako bilo i podnošljivo kada bi se ovi prepotentni sveznajući pametnjakovići znali ispričati nakon svega, ali to od njih vjerojatno nikada nećete doživjeti, oni su uvijek u pravu i nikada ne griješe, pa stoga je najbolje ništa ne očekivati od njih i pustiti ih neka se svađaju sami sa sobom. Sretni dani će im biti oni za koje sami odluče da su takvi, a s brojevima je situacija također identična, jer Lavovi ionako nikoga ne slušaju osim sebe samih, pa je uzalud bilo što takvima i sugerirati.

DJEVICA

Djevice će se ovaj mjesec baviti svime i svačime, kao i obično, jer se uvijek bave stvarima koje ih se uglavnom ne tiču, ali će u prvoj polovici mjeseca biti silno angažirani oko kandidata za čelno mjesto u HDZ-u. Njihova urođena osobina da rade pomutnju gdje god stignu dovesti će ih do toga da, ukoliko to već nisu, postanu članovima spomenute stranke i onda počnu trčati od ogranka do ogranka navijajući uvijek za drugog kandidata. Koliko znaju biti uvjerljivi ne bi bilo čudno da i Vodenjaka Andriju Hebranga preobrate u klasičnu Djevicu, jer im se jako sviđa njegovo periodičko konvertiranje u kojemu malo voli i podržava Tuđmana, pa je onda protiv njega, nakon toga Sanadera, pa opet poslije protiv, pa Kosoricu jedno vrijeme, a onda opet protiv nje i tako unedogled. Sada je na redu Karamarko iako je nedavno to bio Kujundžić, a lepršave i užasno zlobne Djevice to silno zabavlja. Nakon unutarstranačkih podmetanja, u drugoj polovici mjeseca pripadnici ovoga znaka okrenuti će se sve većoj frustraciji SDP-a Čačičevim ispadima, te stati naravno na stranu Čačića uz parolu: „Što je više kleveta i laži Ratko nam je miliji i draži!“ Da skratimo priču, Djevice će biti silno sretne svakoga dana u kojemu će se dogoditi bilo kakav kaos, a kad su im gotovo svi dani sretni koga briga za sretne brojeve.

VAGA

Egocentrično dosadne Vage u svibnju će se uglavnom baviti same sobom, što i nije neko veliko čudo, pa se neće previše opterećivati društveno – političkim temama i zbivanjima. Njih bi jedino neka prirodna, ekološka ili neka slična katastrofa eventualno mogla preokrenuti i pokrenuti da porazmisle i o nečemu drugome osim same o sebi, ali poznavajući mentalni sklop ovih stvorenja to bi bio rijetko zabilježeni svjetski raritet. Ono što sam njihov horoskopski znak za njih kaže, a to je da uvijek važu, zapravo uopće nije istina jer ako se na jednu stranu te vage stave njihova samoljubivost i narcisoidnost, a s druge sve ostale vrline i dobre ljudske osobine, drastično će prevagnuti ona prva strana. Sretne dane i brojeve im se niti ne isplati ovdje pobrojavati jer im je to ionako nebitno, pa sve u svemu ispada kako su Vage najdosadniji znak mjeseca svibnja na koji se uopće ne isplati trošiti riječi.

ŠKORPION

Kada Škorpioni čuju da su predane sve kandidature za čelno mjesto HDZ-a, naprosto će procvjetati, jer su svjesni da tada započinje prava politička makljaža u toj stranci koja će svoje reperkusije naravno imati i šire, te htjeli mi to ili ne odraziti se na kompletnu političku scenu Hrvatske. Pripadnici ovoga znaka ionako se uvijek mazohistički stavljaju na stranu jačega, pa će i ovaj put, ovisno o tome čija opcija prevladava u određenom trenutku i oni biti za nju neovisno o kojem se kandidatu radilo. Poskupljenja struje, plina i svega što već je ili će tek dobiti veće cijene njima u principu donosi zanimaciju sa kojom se mogu do besvijesti zabavljati gledajući druge kako pate i jedva sastavljaju kraj s krajem, ali to je ionako već općepoznata činjenica za egomanijake kakvi Škorpioni i inače jesu. Sretni dani u svibnju – svi, sretni brojevi – također.

STRIJELAC

Ovi vječiti nezadovoljnici i kritizeri svega i svačega konačno će doći na svoje, jer stvari se u Hrvatskoj općenito odvijaju kako ne treba, pa će samim time Strijelci imati čemu prigovarati što je ionako neizostavni dio njihova habitusa. Oni uvijek sve znaju najbolje, pa bi za državu bilo najučinkovitije, po njihovom mišljenju naravno, da kompletan politički vrh zemlje sačinjavaju upravo osobe rođene u ovom znaku što bi zasigurno dovelo do sigurne propasti ubrzo nakon ustoličenja takve Vlade, jer oni su ponaosob toliko sami za sebe pametni da bi se odmah međusobno frenetično posvađali. Pripadnici populacije rođene u ovom znaku zapravo ne razumiju ni sami sebe, pa kako bi onda nekoga drugoga, ali zato uvijek stoje na stajalištu svoje nepogrešivosti koliko god ona bila imaginarna i nestvarna. Svibanj im stoga donosi pregršt aktivnosti koje će se uglavnom očitovati u dijeljenju glupih savjeta za koje oni smatraju da su silno pametni, pa će svoje komentare u stilu „to bi trebalo napraviti ovako, a ne onako“ ostavljati gdje god stignu. Sretne dane i brojeve ne treba im niti priopćavati, jer ako vi kažete recimo srijeda i 5, oni će reći da je to petak i 6, pa je onda ionako sve uzalud.

JARAC

Jarci su u proljetnoj nirvani i to je neopisiva sreća za sve oko njih jer ih bar ne maltretiraju svojom sitničavošću i zadiranjem u najmanji atom o bilo čemu da se radilo. Toliko su sami sebi lepršavi da su si čak umislili kako levitiraju, pa vjeruju da ih i drugi vide negdje u zraku, a ne na zemlji, te bauljaju okolo praktički bez brige i pameti koje, usput rečeno, ni u ostalim godišnjim dobima baš nemaju previše. Jarcima je naprosto u svibnju sve divno, počevši od njih samih, tako da ih apsolutno ništa i nitko iz te divote ne može izbaciti. Prema tome, bilo što još im reći ili poručiti bilo bi suvišno i do njih ionako ne bi doprlo, pa nema niti smisla gledati u zvijezde i određivati sretne dane i brojeve jer je već na početku sve rečeno.

VODENJAK

Izgleda da je pripadnicima ovoga znaka proljeće konačno udarilo u glavu jer se ponašaju baš kao i ovo vrijeme, red sunca, pa red oblaka, pa malo grmljavine, nešto olujnog vjetra i onda opet sve ispočetka. S njima nikada niste načisto, pa zašto bi bili u svibnju koji je zbog ozonskih rupa, čega se Vodenjaci groze jer se stalno boje kako će u njih upasti, sve više sličan malo veljači, malo kolovozu, ali baš zbog tih promjena koje idu iz krajnosti u krajnost njima ovaj period godine izuzetno odgovara. Prema političkoj situaciji su uglavnom indiferentni, jer koga briga što postoji milijun dupina koje treba spasiti, a nitko se na njih ne obazire nego se svi brinu oko nagađanja kakvu će prepotentnu izjavu po tko zna koji puta izreći Čačić. Dakle, uglavnom nerazumljivi okolini većinom godine i u svibnju će ostati takvi, pa je sretne dane i brojeve bespredmetno spominjati, biti će kao i vrijeme – promjenljivi.

RIBE

Aleluja, Ribe su konačno prestale plakati i okrenule se onome čemu se normalan svijet okreće svakodnevno – životu. To je svakako grandiozan korak za njih, jer će barem ovaj mjesec ljudi koji ih okružuju shvatiti kako i oni znaju za neke druge kategorije osim depresije u koju svako malo padaju pa onda dugo iz nje ne izlaze. Čak će i progovoriti, povremeno i vikati zbog situacije koja je sve samo ne ružičasta, pa će svi oko njih u čudu gledati što se to s Ribama zbiva i potajno se nadati kako to nije samo iznenadni i kratkotrajni bljesak njihove živosti, te kako će potrajati barem još neko vrijeme, jer će konačno kraj sebe imati stvorenje koje daje znakove života. Zato im se jedino može poručiti kako je taj iznenadni napad antidepresije najbolje što im se moglo dogoditi i neka tako nastave, pa će se konačno maknuti od onog sretnog dana petka i sretnog broja trinaest.

Horoskop izradio „ekspertni astrološkiSve je politika – Team

 

(16526)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara