LADY IN RED

Prošlo je prvih trideset dana kako je Jadranka postala šefica hrvatske vlade, pa je red zabilježiti što je za to vrijeme učinila.
Prvo je oprala suđe, zatim napravila krumpir salatu, zaposlila nekoliko desetaka ljudi u pretrpanoj administraciji, podigla PDV za jedan posto, provela u djelo zamisao o nametanju kriznog poreza svima koji se mogu pohvaliti fantastičnom mjesečnom zaradom većom od tri tisuće kuna i na kraju otišla u Trakošćan deblokirati slovensku kočnicu hrvatskog pristupa Europskoj uniji. U povijesnom dvorcu ukazala se u upečatljivoj crvenoj haljini, valjda kako je Pahor ne bi promašio ili možda zamijenio s Jandrokovićem, te u totalnoj konspiraciji dogovorila navodnu deblokadu od strane Slovenije već krajem godine. Jadranka očito ima nešto što Ivo nikako nije imao kad je tako na brzinu smotala zadrtog Boruta. Možda je Sanader modno potpuno neosviješten i njegov stil nije impresionirao Slovence, jer da je on obukao ovako crvenu haljinu, Hrvatska bi valjda već odavno punopravno sjedila u krugu europskih članica.

LADY IN RED
Jedino što se ne zna je cijena slovenskog popuštanja jer premijerka i premijer ne samo da su proglasili silenzio stampa nego su odlučili provesti silenzio tutti. Nitko nema pojma da li će lignje, skuše i rakovi plivati u Piranskom zaljevu ili Savudrijskoj vali te čije će državljanstvo ribe imati nakon pregovora. Iako je razgovor Jadranke i Boruta nepoznat, na njegovom su kraju oboje bili „vidno raspoloženi“, pa možemo samo nagađati kakve će tajne Trakošćan čuvati još barem neko vrijeme. Može biti da Pahor uopće nije pao na haljinu nego mu je Jadranka ispričala nekoliko Mesićevih viceva, ali to je malo vjerojatno, jer ni uz najbolju volju ne mogu zamisliti strogu premijerku kako iz rukava sipa šale i pošalice nasmijavajući sve oko sebe.
S obzirom da se pregovori hrvatske i slovenske strane nastavljaju, s nestrpljenjem očekujemo sljedeću odjevnu bravuru premijerke koja bi Slovenca trebala potpuno dotući. Možda nabaci onu majicu na koju se nedavno toliko naljutila, pa na kraju ispadne kako odijelo ipak čini čovjeka kada ga već ne čine njegova djela.

 

(986)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara