BISKUP U ZATVORU

Vatikanska banka – usprkos novom papi ostaje u močvari skandala! Država Vatikan a s njom i Katolička crkva tone sve više u seksualnom nemoralu, korupciji i pranju novca, odnosno, u antikršćanstvu!

Corriere della Sera” i kanal Sky TG-24 javljaju da je tijekom istrage u Vatikanskoj banci uhićen biskup Nunzio Scarano kojeg se sumnjiči za prijevaru i korupciju. Osim toga, uhićen je i zaposlenik talijanske tajne službe i financijskih usluga. Treba napomenuti da je Vatikanska banka već godinama u fokusu talijanskog pravosuđa. Tako je u rujnu 2010, pokrenuta istraga protiv bivšeg predsjednika Ettore Gotti Tedeschija i tadašnjeg generalnog direktora Paola Ciprianija za kršenje zakona o pranju novca. Tijekom te istrage došlo je do smjene uprave u banci, odnosno, u toj vatikanskoj financijskoj instituciji koja upravlja donacijama Katoličke crkve, kao i do zamrzavanja milijuna eura.

BISKUP U ZATVORU

U srpnju 2012 Vijeće EU pozvalo je Banku da pojača borbu protiv pranja novca te ju ukorilo da je njezina borba protiv pranja novca i korupcije nedovoljna. Novi je šef Vatikanske banke Ernst von Freyberg, kojeg je postavio papa Ratzinger, doduše obećao da će Banku odstraniti s negativnih medijskih naslova, no dogodilo se suprotno: uhićenje biskupa u katoličkoj Italiji. Nezapamćeno ali i ohrabrujuće za Iustitiu et pax i u Hrvatskoj, jer se time ukazuje na nedodirljivost katoličkih biskupa za pravosuđe!?

U Vatikanu nikako da dođe do toliko željenog mira. Upravo nasuprot, na površinu dolazi sve teži i veći kriminal, kako to potvrđuju i najnovija kriminalna otkrića o pranju novca i uhićenju biskupa kao i o plaćenom seksu vatikanskog svećenstva s maloljetnim dječacima. Osim toga, svijet još čeka na vatikanska objašnjenja nerazriješenih ubojstava povezanih s događajima u kući Vatikanske banke.

 

Komentar uredništva David;

Kako bi bilo da hiperaktivnost čelnika hrvatske Katoličke crkve na čelu s kardinalom Bozanićem najprije objasni hrvatskom narodu kriminalnu i nemoralno praksu čelnika i službenika svoje vatikanske majke crkve pa tek onda povede, ako uopće bude imala priliku i obraz, križarsku vojnu protiv hrvatske aktualne politike i njene vlade? Kada će kler u Hrvatskoj shvatiti da propovijedanje vode narodu, a konzumiranje vina u svojim palačama ima rok trajanja, odnosno, kako je Pavao napisao: „Bog ne da svoje ismijavati!?“ Osim toga, glasovi kritike postaju sve jasniji, naime, je li u redu da se Katolička crkva naziva KRŠČANSKOM, Isus Kristovom i apostolskom crkvom, kada već i vrapci na krovu pjevaju da je ona za razliku od Isusa Krista od Sotone prihvatila ponudu vlasti, novca i svega sjaja i pala pred njim ničice te mu se poklonila?

 

Udruga David

 

(718)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara