“DUHOVNO BLAGO” VJERNIKA OSIGURANO JE NOVCEM NADBISKUPIJE ČUVANOM U BANKAMA

Bozanićeva nadbiskupija povukla 450.000 eura iz Karlovačke banke

Autor: Darko Baniček  |  09.48, 29.11.2011.

 

Nakon propasti Credo banke i “akcije” vjerovnika Jadranske i Istarske kreditne banke te InterCapitala koji su očistili račun banke tako da štediše mogu računati tek na odštetu DAB-a i štediše ostalih manjih banaka, koje HNB drži “na promatranju”, zabrinuli su se za svoje uloge.

Jutarnji list tako saznaje da je i Katolička crkva, odnosno Bozanićeva nadbiskupija, s računa Karlovačke banke, koju je viceguverner HNB-a Davor Holjevac zajedno s Vabom, Nava bankom i Bankom Kovanica izdvojio kao banke s niskom adekvatnošću kapitala, podigla u jednom danu 450.000 eura.

Iako Karlovačka banka nije neposredno ugrožena navala štediša na šaltere mogla bi prouzročiti probleme jer s gubitkom povjerenja se ne mogu nositi niti puno veće banke od male Karlovačke.

Iako Katolička crkva “puše na hladno” kada je u pitanju njezin novac u Karlovačkoj banci Ekonomski fakultet u Splitu, kojem je na čelu SDP-ov gospodarski stručnjak Branko Grčić, pokušao je 35 dana prije propasti Credo banke izvuči svoj oročeni novac, no banka se oglušila na njihov zahtjev tako da je novac fakulteta najvjerojatnije propao. 

http://www.business.hr/vijesti/bozaniceva-nadbiskupija-povukla-450-000-eura-iz-karlovacke-banke

 

(403)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara

Tagovi: ,