DUŠOBRIŽNICI I BOGOBOJAZNI NA DJELU

Autor: Udruga David

U Katoličkoj crkvi vrije, biskupi zapalili lomaču i u pomoć pozvali 11 vjerskih zajednica. To je rijetkost, ali ciljevi opravdavaju sredstva. Je li to testiranje i pokazivanje novoj vlasti tko je gazda u kući? Je li nam to već poznato – “mi smo glasnogovornici  90% stanovništva koji stoje iza nas”? Žive li onih 10% u getu? Jesu li to katoličke vrednote koje se žele predstaviti kao kršćanske? Misle li ostalih 11 vjerskih zajednica isto?  Je li stvorena galama presudna za budućnost naroda i hrvatske države ili za biskupe i crkve?

Zašto katolički biskupi i 11 vjerskih zajednica nisu podigli takvu galamu na vapaj ljudi koji svakodnevno ostaju bez posla i njihove osnovne egzistencije za život? Gdje su tada vjerski borci za ljudska prava, zaštitnici i zagovornici obitelji i djece?

Tko iskorištava mrtve na Bleiburgu i želi poentirati na prijedlogu novog zakona o medicinskoj potpomognutoj oplodnji? Što je sa 350000 nezaposlenih i očajnih?

Nova vlast dobila je povjerenje od većine građana – vjernika, dok je crkva otvoreno agitirala protiv. Ovo je veliki test – biti vlast svih građana ili biti podanička vlast biskupa. Biti vlast koja štiti sve građane putem Ustava i zakona RH ili dozvoliti da dogme upravljaju državnim institucijama i građanima.

Udruga David

19.04.2010

(1079)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara