KAJIN DAMIR I ABEL JAKOVČIĆ

Još jedna emisija Nedjeljom u 2 podigla je veliku prašinu i opet je Aleksandar Stanković uspio privući veliki broj gledatelja, usprkos prijenosu slalomske utrke sa Sljemena na HTV-u 2. Kandidat za istarskog župana Damir Kajin je bio baš u elementu i to toliko da se svako malo gubio u onom što je govorio, pa  samim time dao do znanja da ni sam ne zna što priča, a niti vjeruje u te priče. Količina gluposti i nebuloza koje je u toj emisiji izgovorio je pozamašna, a ukoliko ovako nastavi mogao bi biti na tragu jednom dijelu bisera famozne i neprikosnovene Ave Karabatić. Danas pjeva ode Zoranu Milanoviću dok Ivana Jakovčića, s kojim je do jučer šurovao, stavlja na stup srama javno iznoseći neke njegove čak i osobne stvari. Tako smo saznali da su se cijeli IDS pa i sam Jakovčić skrivali iza Kajina koji je toliko jaka ličnost da su svi pored njega nebitni i neprimjetni. Ono čime je dotaknuo dno dna je priča o kreditu, što je gotovo uvijek osobna stvar, te o njegovoj ulozi jamca u samom kreditu i očita kontradiktornost kada u jednom trenutku kaže kako ja Jakovčić to sve uredno plaćao, a nakon par minuta izjavljuje da mu je ovaj rekao da se ne brine, da je sve riješeno i da neće više dobivati opomene. Opomene za uredno plaćanje kredita??? Vidimo po njegovoj priči da je u igri Tko se nije skrio, magarac je bio, jedini neskriveni magarac zapravo on. Sama ta priča o tome kako je on glavni, kako mu je posao bio braniti Jakovčića je toliko smiješna da su se njegovi odgovori voditelju s odmakom emisije pretvarali u tragikomediju, jer eto naglo se prosvijetlio i odlučio da sada kada više nije jamac isto prosvjetljenje ponuditi narodu u formi tko je Jakovčić i što sve radi, što kupuje, koga vara i na koji način. Nije naravno propustio spomenuti niti Jamnicu i silne novce koji se tu vrte i kako on jadan jedini nije apsolutno ništa profitirao od toga. Zanima nas bi li to sada spominjao da su ga dečki pozvali na podjelu Jamnica – torte.

KAJIN DAMIR I ABEL JAKOVČIĆ

Istra je sama po sebi specifična jer se ponekad ponaša kao zasebna država, ne zna se kome bi se priklonili, pa malo trče Slovencima malo Talijanima malo Zagrebu, ali s druge strane kada se vidi tko vodi tu regiju nije ni čudno što se sve tamo događa. Dva lika koji su se, nakon što su devastirali jako puno toga u nekada bogatoj regiji, odlučili razdvojiti i sada nas obasipaju izvlačenjem prljavog veša. Kajin si pokušava staviti aureolu na glavu i glumiti sveca, ali zaboravlja izgleda kako je među ostalima on taj koji je pohlepno jurio u mirovinu dan prije zakonske odredbe o ukidanju povlaštenih mirovina i kako je ubrzo nakon toga u Saboru dignuo ruku o ukidanju istih tih mirovina, pa se sada nevino našao pričati o dvoličnosti, pokvarenosti i nepoštenju. Danas to uspoređuje s otpremninama u firmama, što može samo netko bez obraza i srama. Ljudi rade godinama u firmi, ostave tamo svoj život, zdravlje i sebe i nakon toga dobiju nekakvu otpremninu, koja usput rečeno iznosi u prosjeku onoliko koliko on zaradi u godinu dana, a dotični se pojavi u Saboru, tamo spava, čita novine i hrani se na naš račun vrlo obilno i jeftino te je naravno uz veliku plaću zaslužio i tu mirovinu kako mu drugi ne bi rekli da je mona.

I sada kada se kandidirao za vodećeg čovjeka Istre i kada mu je Milanović iza leđa kao podrška, sada je u vlastitim očima postao silno važan, samo je upitno do kada će ljubav trajati. Dok ne dobije ono što sanja ili dok Milanović ne kupi veću kuću od njega ili ne nalije litru vode više u bazen. Nadasve patetično i uglavnom jadno!

 

(911)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara