KILLING ME SOFTLY

Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku da bi nakon toga, valjda nezadovoljan vlastitom kreacijom, jednostavno pobio ogroman broj tih istih ljudi.
Koliko se puta u Svetom pismu spominju klanja, uništenja, ubojstva, razne pošasti i slične grozote, teško je nabrojati. Svevišnji je, što osobno što svojom naredbom odozgo, uništio oko šezdesetak gradova i gotovo čitav živući svijet u sveopćem potopu, poštedjevši jedino Nou, njegovu obitelj i nekoliko životinjskih vrsta. Taj „dobri i pravedni“ Bog uglavnom proklinje i prijeti, a ništa bolje nije odgojio ni svog jedinorođenog sina Isusa, koji je u sav popis strahota uveo još i pakao.

Biblija kao rijetko koja knjiga potiče na nasilje, homofobiju, vjersku netrpeljivost, etničko čišćenje, mizoginiju i mržnju spram čovjeka općenito. Ubojstva male, tek rođene djece, njihovih roditelja, trudnica, staraca i invalida u njoj je sasvim normalna pojava, a Bogu je posebno drago spaljivanje ognjem; dakle upotreba teške artiljerije. Na taj je način starozavjetni šef sravnio sa zemljom gomilu gradova i sve živo u njima. Zaista se vrhunska „dobrota i ljubav“ mogu pročitati u Božjoj knjizi napisanoj uz nadahnuće Duha Svetoga, za kojega čak ni biblijski apologeti nemaju suvislo objašnjenje tko je taj lik zapravo…

„Dobri Bog“ ne samo da svoj gnjev prosipa po živućim stanovnicima Zemlje, nego proklinje i njihovu djecu, unuke, sva buduća pokoljenja, pa i čitave narode. Usput, kao pravi vrhovni zapovjednik naređuje ratove, klanja, silovanja, pljačke, palež i uništenje svega što mu se nađe na putu. Treba samo malo podrobnije zaviriti i pročitati Stari zavjet, pa da držeći se njega postanete masovni ubojica bez konkurencije, jer tamo sve vrvi nebeskim naredbama tipa „Uđite i pobijte ih“, „Navalite ratnici!“, „Sve što diše posijecite oštrim mačem, neka ne živi.“ i sličnim „ljubavnim“ porukama. To je prava riječ Jahvina! Hosana u visini!

On je pravi Otac „moralnog“ Isusa, koji kasnije nastavlja njegovo djelo i proklinje sve one koji ga ne priznaju za Sina Božjega i Mesiju pa kroz Evanđelje po Mateju 5, 17-18 poručuje pun „miroljubivosti“: „Ne mislite da sam došao dokinuti Zakon i Proroke. Nisam došao dokinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.“ Dakle, došao je ispuniti sve one strahote i gnjusobe koje je njegov uvaženi otac tako grandiozno zamislio i započeo u svrhu uništenja cijeloga ljudskoga roda. Aleluja!

 

(2027)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara