KOLIKO JOŠ IMA DO OČAJA

Politička trakavica u Hrvatskoj se nastavlja, ali čini se kako će uskoro kulminirati, jer glavni akteri ovoga cirkusa očito nemaju pojma što i kako rade. Premijer kojega nitko u ovoj zemlji nije izabrao traži ostavke Petrova i Karamarka, koji su ipak sudjelovali na izborima pa imaju barem nekakav kredibilitet. Istovremeno, Karamarko ne želi odstupiti i elegantno se hoće riješiti Petrova. Ovaj opet ne popušta, a mi već sedam mjeseci prisustvujemo neviđenim cirkusu koji se događa u političkom vrhu. Gdje je sada izjava koju je Petrov osobno potpisao, a tiče se reforma od kojih nema ništa. I Karamarko se razbacivao demagoškim i političkim floskulama za vrijeme predizborne kampanje, a sada je sve to palo u vodu. Tko nema amneziju zna o čemu pišem. Prevareni birači, naročito oni koji su glasali za Most, sada se polako, ali sigurno trijezne od šoka koji su doživjeli ulaskom tih istih pod skute HDZ-a iako su tražili neki novi, treći put. Međutim, doimaju se kao da su pali jučer s Marsa u ovo zemlju i kao da ne poznaju HDZ-ovce koji Hrvatskom žare i pale više od dva desetljeća, pa bi im možda trebalo nacrtati sve njihove nepodopštine od notornog Tuđmana, preko Sanadera, Jadranke Kosor, pa sve do Karamarka koji opravdano drži prvo mjesto na listi najnepopularnijih političara.

KOLIKO JOŠ IMA DO OCAJA

Ministri u Vladi se nemaju vremena sastati pa telefonski izvode svega i svačega što i ne bi bila neka tragedija da o tome ne ovise milijuni građana ove zemlje. Ni u Saboru nije ništa bolje, nikako skupiti kvorum, a pitanje je i kada će ga okupiti jer su slavili Uskrs, pa nisu radili, a onda su uzeli mini godišnji odmor što je glupo jer sabornica je ionako većinom prazna.

No vratimo se mi Vladi, pa iz njihovog nevjerojatnog nerada ispada kako je ova Vlada najgora u povijesti Hrvatske. Sklepana tek tako, bez stručnih osoba, isključivo po stranačkom ključu, te je ponekad jadno slušati pojedine ministre kad daju izjave, a ni sami ne znaju o čemu pričaju. Da nije tragično bilo bi urnebesno smiješno, ali građanima ove zemlje se nimalo ne smije, pa čak i kad ih nazivaju građevinama.

Dokle će ova parada trajati nitko ne zna, ali čini se kako su izbori neizbježni jer je očito da se ovako ništa neće moći napraviti dok svatko vuče na svoju stranu. Fotelje su opet bile primamljivije od nacionalnih interesa i to nije ništa novo, dva i pol desetljeća sve se ponavlja i sve je već viđeno. Neizvjesno je jedino hoće li Karamarko podnijeti ostavku, da li će to učiniti Petrov ili će obojica povući i Oreškovića za sobom. Njemački mediji već javljaju kako je Vlada pala, a to je jasno svima osim građanima ove zemlje koji u većini spavaju zimski san i čekaju da se probude u nekoj ljepšoj i boljoj Hrvatskoj.

(73)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara