KOSOR GUBI IZBORE, ALI I MNOGO VIŠE

Tužno je gledati kako je samu sebe politički ubila

S poskakivanjem po pozornici, glumeći političku Lepu Brenu, pokazala je da nema nikakvu političku ideju

ZAGREB – Jadranka Kosor sa svojim HDZ-om na izborima objektivno nije imala mnogo izgleda, ali učinila je sve da svoj poraz maksimizira. Da ne dobije ni onu jedinu utakmicu u kojoj je imala šanse. Šefica HDZ-a nije mogla pobijediti, ali je mogla izgubiti časno. Nije uspjela shvatiti koliko je to važno. Izgubit će izbore, izgubila je i dostojanstvo.

 

Jadranka Kosor od izborne je kampanje napravila paradu besmislica. Sebe je definitivno predstavila kao caricu ispraznosti. Njena je politička fraza šuplja, prava brbljaonica irelevantnosti. S poskakivanjem po pozornici, glumeći političku Lepu Brenu, pokazala je da nema nikakvu političku ideju.

Do otvaranja izborne utakmice uspijevala je koliko toliko sačuvati neku razinu. Kad je zagustilo, maske su pale pa je postalo kristalno jasno da HDZ nikad nije imao intelektualno inferiornijeg lidera. Prema njoj Franjo Tuđman bio je vizionar, Sanader intelektualni gigant.

Jadranka Kosor izbornu je kampanju pretvorila u brzi sunovrat u politički i socijalni primitivizam. Uvijek je toga bilo u HDZ-u, ali sve dosad uspijevalo se držati pod kontrolom.

Nije se baš stavljalo u izlog. Danas dominira. Kerum i Đakić udaraju ritam HDZ-ovoj kampanji. Političke su im zvijezde sirovi i necivilizirani ljudi. Njihovu su retoriku prihvatili i oni koji su se još jučer činili normalnim. Obrazovani Karamarko oglašava se kao uličar, Kosor sebi dozvoljava neviđene niskosti.

Na koncu, Jadranka Kosor u izbornoj se kampanji ponašala ne kao politička liderica nego kao obična piljarica. Služila se lažima, govorila svađalačkim tonom. Sama je sebi bila najveći protivnik.

Nije popravila izborne šanse nego ih je pogoršala. Podebljala je broj onih kojima je postala nepodnošljiva. Omasovila frontu kontra HDZ-a. Izgubit će izbore, ali i mnogo više. Prokockala je sav ugled koji je u jednom vremenu uživala. Tužno je gledati kako je samu sebe politički ubila.

Autor: Jelena Lovrić 

www.jutarnji.hr

(584)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara