LAJK ZA BLOKADU

Već dva tjedna traje blokada naše stranice na Facebook-u, a da mi zapravo ne znamo pravi razlog te, navodno trenutne, suspenzije i ne preostaje nam ništa drugo nego uzeti neku kristalnu kuglu u ruke i nju priupitati o čemu se zapravo radi. Zanimljivo je kako se olako od strane lažnih dušobrižnika o razlozima privremene, a što se nas tiče vjerojatno i stalne deaktivacije računa portala Sve je politika na Facebook-u nagađa, pa neki imaju više informacija nego mi te spominju tobožnje uvredljive sadržaje i slične stvari koje su se preko naših ili dijeljenja naših prijatelja tamo našle. Prvenstveno, nigdje ne postoji informacija kako je bilo tko prijavio uvredljiv sadržaj, a da i je nešto sličnoga u pitanju, onda bi svatko od registriranih članova na Facebook-u to mogao svakodnevno po deset puta napraviti, jer uvijek će postojati nešto što je nekome uvredljivo ili mu smeta. Jedino na što mi možemo pomisliti, ako je nečija prijava u pitanju, su članci koji se tiču pedofilije u crkvenim redovima, jer je nakon tih tekstova do blokade i došlo, međutim ukoliko nekoga vrijeđa pisanje o tome onda taj ima problem sam sa sobom i to veliki. Uz to, možda je nekoga silno zasmetala slika pape u nekom drugačijem kontekstu nego što ga on vidi, a to neodoljivo podsjeća na Islamske fundamentaliste koji dobiju slom živaca kada negdje ugledaju sliku proroka Muhameda što samo potvrđuje davno, ne od nas postavljenu tezu, kako je vjerski, isto kao i svaki drugi fanatizam poguban.

Zanimljivo je kako nikome ne pada na pamet blokirati račune onih koji homoseksualce proglašavaju bolesnicima, poremećenim osobama, a agnostike i ateiste manjim Hrvatima od onih koji su vjernici, iako bi bilo konačno i vrijeme saznati kako taj „hrvatometar“ po kojemu se razina nečijeg domoljublja mjeri zapravo izgleda, zatim kada se predsjednika ove zemlje legalno izabranog od većine naroda otvoreno naziva četnikom i slične zaista uvredljive komentare. Isto tako se zamjera pojedincima što se usude o nečem tako gnjusnom kao što je zlostavljanje djece pisati u vrijeme korizme… Da je Vaše dijete u pitanju, ne bi Vas bilo briga da li je korizma, Uskrs, Božić ili Prvi travnja, jer o takvim se stvarima treba ne samo pisati, nego vikati do neba ukoliko će to spriječiti makar samo jednog latentnog pedofila da nešto učini bilo čijem djetetu.

Kako god bilo, mi ćemo i dalje pisati o društvenim anomalijama i aktualnim događanjima smetalo to nekoga ili ne, jer oduvijek se znalo kako je pisana riječ ubojitija od bilo kojeg oružja, a oni koji će nas željeti čitati učiniti će to i bez Facebooka.

I samo usput na kraju… Informacija koju smo mi, naravno neslužbeno i nagađanjima prijatelja dobili o privremenoj blokadi stranice, je nedostupnost iz sigurnosnih razloga što može značiti kako je netko pokušao neovlašteno ući u naš račun, a ukoliko nekoga zaista vrijeđa prezentirani sadržaj uvijek nam se može obratiti i mi ćemo mu se ispričati, ali za tako nešto dakako treba malo više hrabrosti nego što je imaju oni koji anonimno prijavljuju njima neprikladne sadržaje.

 

Sve je politika – Portal

(863)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara