ODKUKURIKAO KURIKULUM

O zdravstvenom odgoju i kurikulumu smo pisali već onda kada se digla neviđena fama kao da se u najmanju ruku traži legalizacija prostitucije, a ne nečega što je normalno svuda u svijetu pa i u Europi na koju se toliko furamo. Zdravstveni odgoj, kao što smo tada pojašnjavali, nije bauk i nije nešto što će djecu učiti kako oploditi jajnu stanicu žene, nego je nešto što će djeci na jedna prihvatljiv način objasniti ono što oni već vjerojatno i znaju. Objasniti će im među ostalim što je „krivi“ dodir, kako bi i oni znali prepoznati pedofiliju, objasniti će im koje su posljedice spolnog odnosa bez zaštite i još puno sličnih stvari s kojim se oni susreću bez obzira što nama nije prihvatljivo. Suština je dobra, dobro zamišljena, predmet koji je djeci potreban ali je od početka na pogrešan način tretiran. Na silu se probalo nešto uvesti, na polovici školske godine se isforsiralo uvođenje nečega za što ipak treba dublja analiza i postepeno uvođenje zajedno s drugim predmetima. Uz puno buke na brzinu je uveden dok se još prosvjedovalo, dok su se još održavali skupovi kako roditeljima približiti i pojasniti ono što im je namjerno krivo interpretirano od strane Crkve i organizacija koje djeluju pri Crkvi. Sva ta žurba i sila se danas obila o glavu kako Vladi, ministru, tako i nama koji smo zagovarali uvođenje. Naime kako je poznato Ustavni sud je odlučio da je procedura uvođenja rađena mimo pravila igre, što je budimo realni jedna veliku besmislica. Nisu se imali za što drugo uhvatiti, nego su se hvatali za dobro nam znanu staru prijateljicu – birokraciju.

ODODKUKURIKAO KURIKULUM

Po njihovom obrazloženju danas neće se dirati u srž i program, samo u proceduru. Obznanili su nam veliku novost da se za svako uvođenje novog predmeta mora ići na javne rasprave, tribine i nezaobilazne nam Narodne novine. Ne sjećamo se da je na taj način izglasan famozni vjeronauk koji ne da ne treba biti u školama, nego treba biti izborni predmet koji žele djeca , a ne nadobudni roditelji iz poznatog razloga „što će selo reći“. Nije se birala ni etika, matematika, biologija. Ništa se ne bira tako, osim kada nam majčica Crkva naredi drugačija pravila. Ne možemo se oteti dojmu da su i sami suci iz njihovih redova, jer se odluka suda znala čak i desetak sati prije obznanjivanja nama običnim smrtnicima. Super je što nam Crkva i dalje određuje što smijemo što ne, kako pravilno odgajati djecu a kako ne. Danas smo pročitali famoznu izjavu „ Neka djecu odgajaju roditelji“. Pa još najbolje da ih ulica odgaja. Ali smisao zdravstvenog odgoja je naučiti djecu onome što se roditelji srame ili ne žele reći.

Najveći protivnik je institucija iz koje potiče najviše pedofila, u kojoj je najviše skrivenih zlostavljanja djece. Institucija u kojoj se poziva na skromnost i požrtvovnost dok u isto vrijeme samo tako uzimaju novac iz državnog proračuna zemlje koja samo što se ne strovali u ponor beznađa, u kojoj se poziva na brak kao samo i jedino zajednicu muškarca i žene. U ovoj državi je dokazano još jednom da nama nije problem Bandić, HDZ, SDP, Kerum, mito, korupcija, sukobi interesa, nama su najveći problem likovi koji okolo šeću u haljinama i dijele tijelo i krv Kristovu. Ekipa koja nam s zlatnih oltara priča kako je seks prije braka grijeh i kako je skromnost vrlina.

Blago nama s njima i s ovako uređenom državom.

 

(738)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara