PRIJE ĆEMO UGLEDATI JETIJA NEGO POŠTENE VLADINE MJERE

U ovom naslovu ne znam da li mi je gora i teža slika Jetija za pronaći ili suvislost u ovim mjerama, koje su konačno – jer su se kupali do jučer na moru, ne istom onom moru koje su im Branitelji obranili, a danas više ni na Plitvička jezera ne mogu doći jer im je preskupo. Usput, gomila zgrada i to u državnom vlasništvu, je tamo dom za najmarginiliziranije članove naših, ali i strašnih državljana. I umjesto da Hrvatska to uredi pa pusti nas koji smo ranjeni, bolesni, a prvi u obrani zemlje skoro bez glava ostali, da bar za nas na tom našem, isto tako obranjenom moru, mi ili samo prolazimo ili vidimo preko razglednica. Sramota je i da Đakić kao predsjednik HVIDR-e kukuriče kao sumanut da je paket pomoći prekrasan i divan, postavlja mi se pitanje koliko je to tih njegovih trabanata glasalo za ovakvu glupost ili je to osobno tražio Đakić. Ja se ovdje ne borim za sebe, kao što je to u Hrvatskoj narodni običaj, jer ja od kad sam rođen odlazim bar u prosjeku dva mjeseca u Split samo zato jer mi je tamo teta, a slušam gomilu ljudi kojima je more samo san, a isto su tako branili ovu zemlju u koju i to more spada. Da se sad vratim na sve, skupljače love, koji su to vjerojatno spremili da ih se nikakvi bedasti stranci ne bi dokopali, pa neka bude kod nas skrivena. Inače, pljačke koje se događaju tako „uglednim“ članovima stranke HDZ puštaju upravo oni koji s njima sjede, a da ne govorimo o onim nižim distancama. Ovo astronomsko skupljanje love u normalnoj državi ne može izvesti apsolutno nitko tko je na vlasti, ali tamo postoje itekakvi mehanizmi da se to spriječi. Gotovo cijela EU već od lipnja radi sve što može da njihovim građanima bude donekle dobro, Austrija priprema paket gdje će svatko dobiti po 500 eura, cijela Europa traži alternativne pravce opskrbe, a mi ništa, mi smo na godišnjem, i u ostalom kod nas svega ima.

I sad dolazimo do ključnog primjera. Ukoliko je to tako, a ja neću i još kao podstanar, moći podmirivati troškove, što će se meni dogoditi. Ja se grijem preko Toplane u Zagrebu, tada su došli gospoda iz Brunate koja je meni ugrađivala razdjeljnike samo je prvi mjesec uredno grijala i  onako kako je bilo dogovoreno. Sada se ja već (nisam mijenjao stan) nakon par mjeseci, jer su računi za grijanje otišli na drugi svijet i kad se pobunilo još nekoliko ljudi, objaašnjenje je bilo da se naplaćuje cijela zgrada iz tih razdjeljnika. Dakle, meni u 36 kvadratnih metara, je ista cijena kao i susjedi koja ima duplo veći stan nego ja, jer se to izračunava po zgradi, pa šta će mi onda oni na radijatorima. Mene jedno vrijeme uopće nema kod kuće, jer ja odlazim u 9 ujutro, a vraćam se u 20 sati – predvečer i zanima me koliko ja to grijanje mogu potrošiti za tih 2 sata ujutro i 2 sata navečer, s tim da ti razdjeljnici uopće ne rade. Molim gospodu iz Brunate da dođu skinuti te ništa koristi mjerače i vrate novac za sve zime koje sam ja kao stanar uredno platio, a roba je između jednog radijatora koji je radio očito učitavala bezvezne črčkarije i slala astronomske račune. I to za samo jedan radijator. O vodi, smeću, komunalijama, struji, bolje da ništa ne govorim, ali ovo je pravljenje budala od svih nas i po Zagrebu, a i šire.

Ovo što se tiče grada Zagreba, dok se u potpunosti ne sruši ona potpuno suluda mjera roditelj – odgojitelj, zaposlenici Dječjih vrtića sigurno neće dobiti plaće, bar ne neke normalne od povećanja najmanje 20 % više i to ovog trena, sad, jer će to već sutra vrijediti manje. Što Vi po Vladi i Saboru mislite da jedete za to malo novaca i još Vam nije neugodno. Djeca u vrtiću vam jedu nešto što prije deset godina nitko ne bi stavio u usta, a da samo jedna Vaša ravnateljica, koja je usput ukorena zbog sprovođenja samovolje i diskriminacije radnika, pa čak kolaju od prvog dana priče kako se treba liječiti zbog svojih izljeva bijesa, a Vi u Zagrebu umjesto da pitate kako se zove, i odmah to prekinete, Vi se pravite nevini u ludnici. Nakon svega ovoga meni ne preostaje ništa drugo, nego sve što imam iz Ministarstva branitelja i Pučke pravobraniteljice proslijediti na TV – u, još samo razmišljam na koju.

Koliko ja znam, a znam dosta, svaka bi se općinska, gradska, a pogotovo državnička vlast trebala ovakvim  stvarima baviti, a ne skupljati po cestama mrtve žene, pedofilima držati mjesto u vrtićima, sa suludo neprimjerenim i niskim kaznama za počinitelje, a lopovima ne dozvoljavati da neki tamo direktorčići ukradu vlastitom narodu energente, s umirovljenikom kojemu je mirovina naglo, sa dvije tisuće kuna porasla za nevjerojatnih pola milijarde kuna.

(25)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara