SPAS OD MUKA – DOBRO DJELO SAMO U KUNAMA

U moru loših vijesti danas nas je  prestravio članak u jednim novinama o djevojčici čija sudbina ovisi o nekakvim glupavim protokolima i besmislenim zakonima. Naime radi se o djetetu koja ima svega desetak kilograma sa svojih četiri godine, koja ne reagira na okolinu niti je sposobna za bilo kakvu motoričku radnju. Djevojčica koja je završila u ustanovi koja se brine o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi jer su njeni biološki roditelji nesposobni brinuti se o njoj. Majka je psihički bolesnik, a otac alkoholičar i kao takvima još im je petero djece završilo u udomiteljskim obiteljima. U našoj državi se pravo na posvojenje plaća suhim zlatom, trebaju veze i vezice ne bi li vas bar netko pogledao i rekao vam što od papirologije trebate. Ako imate sreće da vam to kažu i da vas uzmu u obzir onda slijede brojanja prihoda, kvadrata pa i krvnih zrnaca na kraju. S druge strane roditelji koji su nesposobni imati djecu, psihički poremećeni, alkoholičari, nasilnici svi oni bez ikakvih problema mogu biti roditelji, rađati djecu i priuštiti im pakao odrastanja u tako nezdravoj sredini.

SPAS OD MUKA - DOBRO DJELO SAMO U KUNAMA
Oprostite nam na mišljenju, ali sve žene za koje se vidi da su psihički nestabilne, da imaju teških poteškoća u razvoju ili slično bi trebale ići na podvezivanje jajovoda, jer samo na takav način smo u mogućnosti pobrinuti se da ta djeca koja jedan dan dolaze na ovaj i ovako uvrnuti svijet neće od rođenja živjeti u paklu.
Što se tiče malene koja naprosto vapi za nekim tko će joj dati ljubavi, obiteljske topline, i samim time možda i bar malo pokrenuti njen psihofizički razvoj stvari su stale. Kada se pojavi netko tko je spreman brinuti se o takvom djetetu, tko je spreman na sva odricanja koja sa sobom nosi briga o bolesnom djetetu tada na dužnost stupa naša birokracija i mudraci koji je provode. Naime koliko je poznato u konkretnom slučaju problem je što toj obitelji u velikom stanu na žalost ipak nedostaje još jedna soba i što naravno ne primaju plaću u nacionalnoj nam valuti kuni. Jer svaka strana valuta u ovoj državi ne prolazi i ne može biti sredstvo plaćanja, osim kada vam kredite, obročne rate napravljane po kreditnoj kartici i slično obračunavaju u svima nam dragom euru ili manje privlačnom švicarcu.  Znači, ako slučajno imate plaću u nekoj od tih valuta vi ste izdajnik zemlje i nepodobni ste za bilo koje dobro djelo s kojim bi napaćenom djetetu pomogli, pa tako malena umjesto u obitelj koja bi joj pružila sve što joj treba ide u rehabilitacijski centar dok i oni ne odluče da se ne mogu brinuti o njoj.

Ipak postavlja se pitanje gdje je bilo osoblje ustanove koja se do sada brinula o njoj kada je ona u tako teškom i zapuštenom stanju dopremljena u bolnicu. Liječničkim pregledom je utvrđeno da se tamo na dosta grub način postupalo prema njoj što se tiče hranjenja, a i same higijene tijela. Bitno da mi financiramo takve ustanove ,a kako oni vode brigu i kome ustvari sav taj novac ide se rijetko kada provjerava. Jedino se možemo nadati da će svijest nadležnih u ministarstvu proraditi na vrijeme i da će se prestati zaustavljati dobra djela zbog totalno krivih razloga te da će malena uskoro naći ljubav i toplinu obiteljskog doma.


 

(578)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara