ŠTO SE U VRTIĆU RADI

Gospodine ministre Jovanoviću,

imamo još uvijek povjerenje u Vas da u ovakvim slučajevima možete intervenirati po slovu Ustava i zakona Republike Hrvatske. Molimo da nas izvijestite što je učinjeno.

Srdačan pozdrav!

Udruga David

Poštovani,

Ispričavam se zbog anonimnosti, jednostavno se ne usudim potpisati jer ne znam što se iza svega skriva o čemu ću pisati. Ali moje tvrdnje će Vam biti lako provjeriti.

Naime, kao roditelji vrtićkog djeteta koje pohađa Dječji vrtić Fijolica u Prelogu obaviješteni smo da djeca ove godine neće osjetiti onu svoju veliku radost dolaskom Sv. Nikole koji će im podijeliti simbolične poklone. Na prijedlog da se roditelji sami organiziraju, jer pretpostavka je da je kriza uzela maha, pa nije problem skupiti slatkiše za ovu prigodu (a djeca već željno očekuju svog najdražeg darivatelja), rečeno je da bi se ravnateljica na to jako ljutila, jer prigodni program za djecu povodom dana Sv .Nikole će biti organiziran u crkvi (a odgajatelji/ će MORATi biti prisutni u crkvi i dočekivati djecu iz svojih grupa, bez obzira na svjetonazor)?! Navodno će to biti zajednička priredba i za osnovnoškolsku i vrtićku djecu, pa ono što sam napisao za odgajatelje onda vrijedi i za učitelje.

Dakle, to nije katolički vrtić, sva djeca nisu nužno katolici (ili bi trebali biti?). A i to su ionako premala djeca da bi ih se već sad tako usmjeravalo, a to ionako nije posao gradskog vrtića.

Zar je tako teško dopustiti djeci da osjete tu radost kao i prijašnjih godina, bez nekih ovakvih pritisaka i sl., jer vrtićka djeca to ionako ne razumiju?

Sa štovanjem,

Zabrinuti roditelji

Udruga David

 

(1385)

Print Friendly, PDF & Email

Facebook komentari

komentara